Praktijk

Leren autorijden is voor de één gemakkelijk en voor de ander moeilijk, ieder persoon is anders. Daarom zullen wij altijd een eerlijk advies geven, in wat het beste voor jou is. Dit kan zijn: Losse lessen, Compact opleiding of een 5/10 daagse rijopleiding.

Losse lessen

De gemakkelijke manier om te rijlessen. Je bepaald zelf wanneer, en hoeveel uur je per week wilt rijlessen. (let op als je bijvoorbeeld maar 1 uur per week lest kan je opleiding lang gaan duren).

Pakketten:

Je kan zelf bepalen in hoeveel weken je de rijopleiding wilt gaan doen, bijvoorbeeld in 4, 6 of 8 weken. De inhoud van een pakket bestaat uit het aantal geadviseerde lessen een Toets en een Examen.

5 tot 10 daagse cursus

Ook hiervoor moet je eerst een Intest doen, om te kijken of je geschikt bent voor deze opleiding. Niet iedereen is geschikt hiervoor, het is best zwaar om bijvoorbeeld 5 hele dagen 8 rijlesen van 50 minuten te volgen. De inhoud van een 5 tot 10 daagse cursus is hetzelfde als bij de pakketten. 


Begeleid autorijden vanaf 17 jaar

Vanaf november 2011 bestaat de mogelijkheid om met 17 jaar je rijbewijs te behalen.
Op je 16e kun je het theorie examen doen.
Vanaf 16,5 kun je beginnen met rijlessen en op je 17e praktijkexamen doen.
Dan kun je tot je 18e onder begeleiding rijden met een van je ouders.
Het voordeel hiervan is dat je veel meer ervaring kunt opdoen wat veel veiliger is
En je heb je rijbewijs al op zak voordat je bijvoorbeeld op kamers moet gaan wonen voor je studie.
Ook mag je op een scooter of brommer rijden met dit rijbewijs, dus die kosten kun je dan ook besparen.


Tussentijdse Toets

De TT-Toets krijg je bij het CBR en word afgenomen door een examinator. Het is een echt proefexamen, waarbij je vrijstelling kan krijgen voor je bijzondere verrichtingen op je examen. Er wordt ook advies gegeven over het vervolg van je opleiding, wat je slagingskans aanzienlijk verhoogt.

 

CBR

2toDrive

iTheorie

Rijschoolregister